Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN SFÂRȘIT! – Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul, începând de duminică, 16 iunie

Publicat cu

pe

Legea 406/2023, care reglementează utilizarea cardurilor bancare și plata cu cardul la comercianți, intră în vigoare duminică, 16 iunie.

„Persoanele fizice sau juridice prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și modificarea altor acte normative cu impact asupra înregistrării în registrul comerțului (…) sunt obligate să implementeze și să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar”, prevede legea. Noutatea este că această obligație se extinde acum atât la societăți comerciale, cât și la persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale sau familiale (II sau IF).

De asemenea, comercianții au opțiunea de a oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată, putând acorda avansuri în numerar de până la 500 de lei.

Legea stipulează că, începând cu 16 iunie 2024, plata salariilor, pensiilor și a altor indemnizații se va putea face atât în numerar, cât și pe card.

1 Comment

1 Comments

  1. EUGEN FAGU

    15 iunie 2024 at 20:30

    Vrăjeală cu legea asta!
    Cel puțin 20% dincomercianti, respectiv 90% din micii comercianți din mediul rural nu accepta alte mijloace decât umerar!
    Chiar dacă se face referire la Profi sau alții de seama lor, aceștia reprezintă un procent mic pe rural

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo