Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

SPERANȚĂ – O nouă pastilă pentru cancerul pulmonar se arată promițătoare în tratarea bolii

Publicat cu

pe

Un nou medicament pentru cancerul pulmonar a obținut rezultate fără precedent într-un studiu uman condus de Centrul de Cancer Peter MacCallum.

Lorlatinib, medicamentul în cauză, a demonstrat efecte remarcabile asupra pacienților cu cancer pulmonar non-microcelular ALK-pozitiv, îmbunătățind semnificativ supraviețuirea și reducând riscul de progresie a bolii sau deces, în comparație cu tratamentul standard cu crizotinib.

În cadrul unui studiu de fază III, 296 de pacienți au fost aleatoriu repartizați pentru a primi fie lorlatinib, fie crizotinib. Principalul obiectiv al studiului a fost supraviețuirea fără progresia bolii.

La cinci ani de la începerea tratamentului, 60% dintre pacienții tratați cu lorlatinib erau încă în viață fără semne de progresie a bolii, comparativ cu doar 8% dintre cei tratați cu crizotinib.

De asemenea, s-a observat o reducere cu 81% a riscului de progresie a cancerului sau deces și o reducere cu 94% a progresiei metastazelor cerebrale în comparație cu crizotinib.

Aceste rezultate reprezintă cele mai bune rate de supraviețuire fără progresie raportate vreodată pentru toate tumorile metastatice solide de cancer.

Actualitate

YHP Logo