Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

CENTURĂ – S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei

Publicat cu

pe

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru acest obiectiv de investiții.

Finanțarea lucrărilor se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor alocate anual în acest scop, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii, conform hotărârii Consiliului Județean.

Autoritățile din Maramureș afirmă că proiectul are ca obiectiv realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmației și fluidizarea traficului pe rutele DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmației – Borșa – Iacobeni și DN 19, limita dintre județul Satu Mare – Săpânța – Sighetu Marmației (DN 18), care reprezintă principalele căi de intrare și ieșire din municipiu.

Finalizarea acestui proiect va asigura accesul populației și al mediului de afaceri la rețeaua TEN-T de bază și extinsă, prin construcția coridoarelor de legătură națională. De asemenea, se urmărește reducerea numărului de accidente rutiere, diminuarea timpilor de călătorie, eliminarea blocajelor rutiere, creșterea vitezei de deplasare și îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul rețelei naționale de transport.

Valoarea totală a investiției este de 238.842.668 lei, inclusiv TVA.

Actualitate

YHP Logo