Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

BASCHET – Grecia, Spania, Brazilia şi Porto Rico s-au calificat la Jocurile Olimpice

Publicat cu

pe

Grecia, Spania, Brazilia și Puerto Rico vor participa la turneul de baschet masculin al Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, după ce au câștigat finalele celor patru turnee preolimpice, conform AFP.

Echipa Greciei, avându-l pe starul NBA Giannis Antetokounmpo, a învins Croația cu scorul de 89-69 în finala turneului de calificare de la Pireu, lângă Atena, în fața a 11.000 de spectatori. Absenți din competiția olimpică din 2008, grecii au eliminat în semifinale Slovenia lui Luka Doncic. Antetokounmpo a contribuit cu 23 de puncte și 8 recuperări la victoria finală. Grecia, antrenată de legenda națională Vassilis Spanoulis, va evolua în Grupa A la JO 2024, alături de Australia, Canada și Spania.

La turneul preolimpic de la Valencia, selecționata Spaniei, campioana europeană en titre, și-a asigurat a șaptea calificare consecutivă la Jocurile Olimpice, învingând Bahamas cu 86-78 în finală. Rudy Fernandez (39 de ani), care se va retrage după aceste Jocuri, a securizat victoria echipei sale cu două aruncări libere în ultimele 30 de secunde ale meciului.

Letonia, revelația Cupei Mondiale de anul trecut, unde a ocupat locul al cincilea, nu va participa la prima sa Olimpiadă, fiind învinsă categoric de Brazilia cu 94-69 în finala turneului de la Riga. Lipsiți de vedeta lor Kristaps Porzingis (Boston Celtics), balticii nu au putut ține pasul cu puternica echipă a Braziliei, care va evolua în Grupa B la JO 2024, alături de Franța, Germania și Japonia.

Ultimul loc pentru Jocurile Olimpice a fost obținut de Puerto Rico, care a învins Lituania cu scorul de 79-68 în finala turneului de calificare de la San Juan. Puerto Rico va evolua la Paris în Grupa C, alături de Statele Unite, Serbia și Sudanul de Sud.

Actualitate

YHP Logo