Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2024 – Proba masculină de triatlon, amânată din cauza poluării fluviului Sena

Publicat cu

pe

Proba masculină de triatlon, programată inițial pentru marți, a fost amânată pentru miercuri din cauza poluării persistente a apelor fluviului Sena, au anunțat organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris cu trei ore înainte de start, informează AFP.

Astfel, proba masculină, la care România va fi reprezentată de sportivul de origine franceză Felix Duchampt, a fost reprogramată pentru miercuri, după cea feminină din cursul dimineții, „sub rezerva ca următoarele teste să corespundă standardelor pentru îmbăiat”, au precizat organizatorii.

Ploile abundente de vineri și sâmbătă la Paris au poluat Sena, determinând organizatorii Jocurilor Olimpice să anuleze antrenamentele de duminică și luni în apele fluviului.

În urma unei reuniuni cu Comitetul de organizare, autoritățile locale și Meteo-France, Federația Internațională de Triatlon a decis să anuleze antrenamentele de duminică și luni dimineața, deoarece calitatea apei nu era suficient de sigură, au declarat Paris 2024 și World Triathlon într-un comunicat.

Deși nu au specificat concentrația de bacterii E.Coli și enterococi din apă, au subliniat că „prioritatea este sănătatea sportivilor”.

Triatlonul este prima disciplină olimpică care ar urma să aibă loc în Sena, înaintea probelor de înot în ape deschise programate pentru a doua săptămână a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Actualitate

YHP Logo