Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

O ȘANSĂ ÎN PLUS – Cursuri IT pentru copiii de pe Craica

Publicat cu

pe

Zilele trecute, în cadrul unei întâlniri de lucru, Anca Hendea, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a discutat cu reprezentantele Logiscool și Fundației pentru Educație Digitală, despre măsuri concrete pentru sprijinirea copiilor din medii defavorizate. Această întâlnire a marcat un pas important în direcția sprijinirii tinerilor din comunități vulnerabile prin instruire IT, oferindu-le șansa de a se dezvolta și de a avea o alternativă viabilă la viața marcată de sărăcie.

”Una dintre măsurile principale stabilite în cadrul întâlnirii este aceea de a aduce laolaltă mai multe organizații implicate și copiii din comunitatea Craica din Baia Mare, care, începând din septembrie 2024, vor beneficia de instruire în IT, în cadrul centrului Fundației Somaschi. Acest proiect vine ca o continuare a eforturilor derulate de Anca Hendea, care, în calitate de manager al proiectului ”O șansă în plus la educație, o șansă pentru viitor”, a reușit să sprijine elevii din familii defavorizate să își completeze studiile, unii ajungând la liceu și promovând clasa a IX-a, o premieră în comunitatea din care provin. Astfel, această inițiativă va continua să ofere oportunități de dezvoltare și educație pentru copiii care trăiesc într-un mediu fără perspective, cu risc de abandon școlar, în sărăcie.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre implicarea voluntarilor în aceste activități, care vor oferi copiilor și tinerilor nu doar cunoștințe în IT, ci și modele sănătoase, o alternativă la viața cotidiană în sărăcie. Copiii vor putea petrece timp într-un mediu sigur, dobândind competențe care le vor oferi șanse mai mari pe piața muncii și, implicit, o viață mai bună.

Un alt subiect important discutat a fost necesitatea modificării legislației în domeniu, astfel încât cei care oferă servicii de formare pentru copii să beneficieze de același regim fiscal ca și cei care oferă servicii similare pentru adulți, o schimbare esențială pentru a încuraja și susține furnizorii de servicii educaționale destinate copiilor, în special în comunitățile defavorizate.

De asemenea, un alt punct important pe agenda întâlnirii a fost dezvoltarea unor programe adresate fetelor și femeilor din comunitățile vulnerabile, având în vedere numărul mare de mame minore, de femei dependente financiar de familie, de victime ale violenței domestice, programe care ar urma să le ofere acestora suportul necesar pentru a depăși aceste dificultăți și pentru a deveni independente financiar.

Întâlnirea s-a încheiat cu angajamentul părților implicate de a continua colaborarea pentru a oferi sprijin și oportunități de educație copiilor și tinerilor din comunități defavorizate, cu speranța că astfel de inițiative vor contribui la schimbarea în bine a vieților acestora”, informează Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo