Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

JO 2022 – Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat! China a predat ștafeta Italiei

Publicat cu

pe

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat, duminică, după 19 zile de întreceri la 15 sporturi, cu o ceremonie de o oră şi jumătate, în care China i-a transmis ştafeta gazdei următoarei ediţii, Italia.

În 2026, Jocurile Olimpice de iarnă vor fi găzduite de Milano şi Cortina d’Ampezzo.

La competiţia de la Beijing au participat aproape 3.000 de sportivi, între care şi 22 de români. Pe primul loc în clasamentul pe medalii a încheiat Norvegia, cu 37 de medalii (16 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz). Pe locul doi a încheiat Germania, cu un total de 27 de medalii, iar pe trei a terminat China, cu 15 medalii. Pentru România, cea mai bună clasare a fost locul 9 ocupat în proba de sanie – ştafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Creţu, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban.

Ceremonia de închidere a JO, care a durat o oră şi 40 de minute, a inclus momente artistice cu mesaje de armonie, optimism şi unitate.

Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la ceremonia de închidere delegaţiile au intrat în arenă fără o anumită ordine, doar fondatoarea JO, Grecia, fiind prima, iar China, ţara gazdă, ultima. Portdrapelul României a fost Andreea Grecu.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo