Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RĂZBOI UCRAINA – Întâlnirea miniștrilor de Externe din Rusia și Ucraina s-a încheiat fără niciun rezultat

Publicat cu

pe

Cei doi miniștri de Externe ai Rusiei și ai Ucrainei au susținut conferințe de presă separate, concomitent, la finalul întâlnirii din Antalya. Încă dinaintea întâlnirii, așteptările analiștilor erau extrem de reținute.

Ministrul ucrainean, Dmytro Kuleba, a spus că a discutat cu omologul său despre un acord de încetare a focului pentru 24 de ore, însă nu s-a ajuns la un rezultat concret în acest sens. De asemenea, a precizat că nu există progrese nici în privința coridoarelor umanitare din Mariupol, după repetatele încercări eșuate de evacuare a civililor. Kuleba a adăugat faptul că “pare că Rusia își va continua ofensiva și va încerca să facă Kievul să se predea, lucru pe care nu-l va obține niciodată”.

La rândul său, Serghei Lavrov a readus în discuție faptul că Ucraina ar deține arme chimice. Oficialul rus le-a mai spus jurnaliștilor că “nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”. Lavrov a mai declarat că Rusia va face tot posibilul ca în viitor, să nu mai depindă deloc de Occident, în niciun domeniu.

Actualitate

YHP Logo