Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

CJ MARAMUREȘ – Cooperare pentru producerea de energie din surse regenerabile

Publicat cu

pe

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș a fost aprobat memorandumul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, OMV Petrom și Primăria Mireșu Mare. Prin adoptarea acestui memorandum de cooperare, a fost făcut primul pas în colaborarea oficială între CJ Maramureș și OMV Petrom și au fost stabilite principiile colaborării în proiectele comune care vor fi realizate.
În ceea ce privește energia geotermală, conform studiilor efectuate, în Maramureș avem un potențial crescut pentru astfel de investiții și sunt convins că împreună cu specialiștii vom realiza, în primă fază, o investiție de peste 15 MW/h, iar apoi această capacitate de producție va fi dezvoltată la peste 200 de MW/h. Acest lucru însemnând investiții de sute de milioane de euro pentru Maramureș, bani privați care vor aduce județului investiții în cascadă.
Realizarea de parcuri fotovoltaice este, de asemenea, o investiție pe care o putem implementa în parteneriat cu OMV Petrom, având în vedere harta solară pentru producerea de energie, pe care suntem plasați la un nivel superior față de alte regiuni. În Maramureș avem peste 400 de hectare de teren, pe care în prezent se află halde de steril, iazuri de decantare miniere, care trebuie ecologizate oricum, iar ulterior putem construi pe aceste suprafețe parcuri fotovoltaice care ne vor asigura energie regenerabilă în județ. În acest sens, am vizitat împreună cu reprezentanții OMV și câteva dintre iazurile de decantare aflate în vecinătatea municipiului Baia Mare care pot fi folosite pentru construirea de parcuri fotovoltaice”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
 

Actualitate

YHP Logo