Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Magazinele din satele din Maramureș, pline de jucării chinezești

Publicat cu

pe

Magazinele din satele din Maramureș sunt pline de jucării chinezești. Acestea nu merită a fi cumpărate fiindcă nu rezistă, fiind de proastă calitate. Se strică repede, iar copiii nu se pot bucura de ele. La fel cum în magazinele din comunele de lângă frontiera cu Ucraina găsești multe jucării aduse de la vecinii ucraineni.
„Am cumpărat mașinuțe pentru băiețel, păpuși pentru fetiță. Deși eram conștientă că nu sunt de calitate, știți cum sunt copiii… Arată bine pe dinafară, dar atât. Și nici nu am ajuns acasă bine că deja s-au stricat. Și uite așa s-au dus niște lei. Eu nu înțeleg cum ajung ele în magazine fără să le verifice cineva înainte. Or fi ele atractive ca și preț, dar calitatea e îndoielnică rău. Ar trebui controale mai dese, verificări la sânge și amenzi”, ne spune o mămică din Baia Mare.
Recent inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare aproximativă de 1.775.000 lei. „Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din București și Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.775.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”, arată Autoritatea Vamală Română.
Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo