Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Focar de toxiinfecţie alimentară în mai multe şcoli

Publicat cu

pe

Focarul de toxiinfecţie alimentară apărut în mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi readuce în atenția opiniei publice alimentele care se servesc elevilor de diverse firme, calitatea lor îndoielnică de cele mai multe ori plus alte probleme care există.

Știm că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greţuri, vărsături şi astenie, 4 persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova şi 7 persoane la Spitalul Municipal Băileşti. Ministerul Sănătății precizează că formele de boală sunt uşoare şi medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienţi au fost externaţi, iar alţi bolnavi urmează să fie externaţi.

„Sursa posibilă a toxiinfecţiei sunt preparatele alimentare furnizate în şcoli de către o firmă de catering. Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a informat DSVSA Mehedinţi cu privire la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, precum şi prestatorul de servicii. Au fost iniţiate controale atât la firma de catering, cât şi în unităţile de învăţământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienţi”, arată Ministerul Sănătății.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo