Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

HACK – Mesaj anti-război afișat de hackeri în meniurile televizoarelor smart din Rusia și pe site-urile unor televiziuni publice, în timp ce difuzau parada de la Moscova

Publicat cu

pe

BBC și alte publicații britanice au prezentat imagini cu anunțurile anti-război și anti-Putin. Presa britanică explică faptul că atacatorii cibernetici au intrat în sistemele de programare ale televiziunilor rusești și au modificat informațiile despre conținutul difuzat.

Pe mâinile tale este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii uciși. Televiziunile și autoritățile mint. Spuneți ‘Nu’ războiului”, a fost mesajul publicat de hackeri.

Astfel, persoanele care urmăreau transmisia paradei de la Moscova au avut posibilitatea să vadă mesajele respective, dacă accesau secțiunea de detalii a programelor tv sau dacă urmăreau online parada. Potrivit BBC, au fost afectate cele mai mari posturi de televiziune, cum ar fi Channel One, Rossiya-1 sau NTV-Plus. A fost vizată și transmisia online a paradei pe canalul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

Actualitate

YHP Logo