Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Echipa Europei a câştigat Cupa Laver

Publicat cu

pe

Echipa Europei a câștigat pentru a cincea oară Cupa Laver la tenis masculin, impunându-se cu scorul de 13-11 în fața echipei Restului Lumii, duminică, la Berlin.

Restul Lumii a fost foarte aproape de victorie după ce americanul Ben Shelton l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 7-6 (8/6), 5-7, 10-7, însă europenii au ripostat prin germanul Alexander Zverev, care a câștigat în fața americanului Francis Tiafoe cu 6-7 (5/7), 7-5, 10-5, reducând diferența la un singur punct înaintea ultimului meci de simplu.

Eroul echipei europene a fost spaniolul Carlos Alcaraz, care l-a învins pe americanul Taylor Fritz cu 6-2, 7-5 în partida decisivă, aducând trofeul echipei Europei.

Meciurile din cadrul Cupei Laver s-au desfășurat în două seturi, cu un super-tiebreak (până la 10 puncte) pentru departajare. În fiecare zi au avut loc patru meciuri: trei de simplu și unul de dublu, iar victoria a revenit echipei care a acumulat prima 13 puncte din cele 24 posibile.

Cupa Laver, lansată în 2017 de elvețianul Roger Federer, este o competiție demonstrativă, inspirată de formatul turneului de golf Ryder Cup, și poartă numele legendarului jucător australian Rod Laver.

Aceasta a fost ultima ediție a competiției în care suedezul Bjorn Borg și americanul John McEnroe, două alte legende ale tenisului, au fost căpitanii echipelor Europei și Restului Lumii. Începând cu următoarea ediție, Borg va fi înlocuit de francezul Yannick Noah, iar McEnroe de americanul Andre Agassi.

Rezultatele de duminică:
Dublu:
Carlos Alcaraz/Casper Ruud (Spania/Norvegia) – Ben Shelton/Francis Tiafoe (SUA) 6-2, 7-6

Simplu:
Ben Shelton (SUA/N.17) – Daniil Medvedev (Rusia/N.5) 7-6 (8/6), 5-7, 10-7
Alexander Zverev (Germania/N.2) – Francis Tiafoe (SUA/N.16) 6-7 (5/7), 7-5, 10-5
Carlos Alcaraz (Spania/N.3) – Taylor Fritz (SUA/N.7) 6-2, 7-5

Actualitate

YHP Logo