Connect with us
Descarcă aplicația

Baia Mare

Vârsta medicilor de familie, o problemă în Maramureș

Publicat cu

pe

În Maramureș, la fel ca la nivel național, avem o problemă legată de vârsta medicilor de familie. De exemplu, în județ avem 70 de medici care au vârsta cuprinsă între 65 și 69 de ani. Dar avem și medici de familie chiar de 77 de ani.  Cifrele au fost făcute publice de către conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș în cadrul ședinței de azi a Colegiului Prefectural.
Doru Lazăr, președintele-director al CAS Maramureș a arătat că în Maramureș sunt în acest moment un număr de 203 de medici de familie. ”În urban avem peste tot medici de familie, dar asta nu înseamnă că avem numărul optim. În rural avem 7 localități care nu sunt acoperite cu medic de familie. Nu există cabinete sau puncte de lucru în: Băsești, Asuaj, Oarța de Jos, Groși, Băița de sub Codru, Ciocotiș, Someșul Ileac. Ele s-au închis fie prin decesul medicilor, fie prin depășirea vârstei, fie prin neatractivitatea condițiilor. Asta nu o spun eu, o spun medicii.
Marea problemă, care se regăsește și la nivel național, este vârsta medicilor. Din totalul celor 203 de medici avem 7 medici de 70 de ani, de 71 de ani avem 5 medici, 72 de ani – 3 medici, 73 de ani – 3 medici, 74 ani- 2 medici, 76 de ani – 1 medic și 77 de ani tot un medic. Peste 70 de ani avem 22 de medici de familie, între 65 și 69 avem 70 medici. Între 60 și 64 de ani avem 33 de medici. Între 32 de ani și 59 de ani avem 78 de medici”, a explicat Doru Lazăr.
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo