Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Maramureș – Percheziții pentru probarea unor posibile fraude cu fonduri europene

Publicat cu

pe

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Cluj, în baza delegărilor procurorilor din cadrul Parchetului European (EPPO) din Cluj-Napoca, au efectuat, astăzi, 25 septembrie, percheziții la sediul unei instituții publice din județul Maramureș și Cluj și la 14 reședințe private ale unora dintre funcționarii săi. Este vorba despre Prefectura Maramureș, vizat fiind proiectul privind anveloparea termică a sediului de la Permise și Pașapoarte.

„Perchezițiile au loc în urma unei anchete în curs privind posibile fraude în materie de achiziții publice, falsificarea de documente și abuz de serviciu legat de lucrările de renovare a unei clădiri a administrației publice. Mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății lucrărilor nefinalizate pe baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, evaluat la peste un milion de EURO (5.7 milioane RON), este finanțat prin Mecanismul de redresare și reziliență (MRR) al UE pentru România.

În această etapă a anchetei nu pot fi făcute publice alte detalii suplimentare cu privire la activitățile derulate”, anunță DNA.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo