Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

LA 75 DE ANI – Sever Mureșan, fost tenismen și om de afaceri, a murit într-un spital din Franța

Publicat cu

pe

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat decesul lui Sever Mureșan, fost jucător al secției de tenis CS

Născut pe 23 octombrie 1948, Sever Mureșan s-a stins din viață noaptea trecută, în Franța, unde era internat după un AVC.
Sever Mureșan a fost absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport și a devenit campion național cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP, fiind convocat la echipa de Cupa Davis a României. Devenit om de afaceri, după 1989 a adus și organizat în țară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească”, este mesajul transmis de CS Dinamo.

Sever Mureșan a devenit cunoscut în România și prin înființarea, în 1991, a băncii Dacia Felix, dar și pentru falimentul instituției, pentru care a fost inculpat si extradat din Ungaria în 1999.

„Mureșan a fost achitat în 2005, în România, iar Curtea Corecțională din Elveția l-a condamnat, în noiembrie 2000, la trei ani si jumătate de inchisoare și cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie în valoare de 25 milioane de dolari în dauna Băncii Dacia Felix.

În 2004, a mai primit un an și jumatate, pentru evaziune fiscală, de la justiția franceză. În 2009, Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Mureșan și a lui Mircea Horia Hossu, acuzați de înșelăciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credință și abuz în serviciu, în dosarul fraudării Băncii Dacia Felix”, scrie hotnews.ro.

Actualitate

YHP Logo