Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DEZVOLTARE – O nouă șosea de centură este aproape de finalizare în județul Bihor

Publicat cu

pe

Județul Bihor continuă să-și dezvolte infrastructura rutieră. Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Beiuș se află în faza finală. Se efectuează ultimele marcaje rutiere și se montează panourile indicatoare și parapetele de protecție.Până la sfârșitul acestei săptămâni va fi finalizat auditul de siguranță rutieră, iar săptămâna viitoare vor avea loc probele de încărcare dinamică la poduri.
După inspecțiile finale, comisia de dare în trafic va stabili data deschiderii, preconizată pentru jumătatea lunii octombrie.
Centura Beiuș are o lungime totală de 9,3 kilometri, lucrările fiind împărțite în două etape. Complexitatea lucrării este determinată de relieful care a impus construirea a 2 viaducte (de 800 și 700 de metri), a 3 pasaje supraterane (lungime totală: 230 metri) și a 2 poduri (lungime totală: 28 metri).
„Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, și din bugetul Consiliului Județean Bihor.
Pentru a facilita accesul către Stâna de Vale, Consiliul Județean Bihor va construi un nou drum de legătură de 1,4 kilometri”, anunță reprezentanții CJ Bihor.

Actualitate

YHP Logo