Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Plata rovinietei, posibilă până la 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale

Publicat cu

pe

Proiect de lege care vizerază șoferii din toată țara. Vorbim de un proiect de lege prin care şoferii din România vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, şi nu în mod obligatoriu înaintea accesării reţelei naţionale de drumuri. Inițiativa legislativă a primit deja aviz pozitiv în cadrul Comisiei de Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor.

„Această măsură vine ca răspuns la numeroasele situaţii în care şoferii au fost amendaţi automat, fără a avea ocazia să îşi remedieze situaţia. Considerăm că nu este corect ca acei cetăţeni care, din diferite motive – cum ar fi uitarea sau o simplă eroare umană – nu şi-au achitat rovinieta înainte de a circula pe drumurile naţionale, să fie sancţionaţi fără avertisment sau posibilitatea de a corecta această scăpare. Legislaţia propusă este inspirată din practica deja funcţională pentru plata taxei de pod de la Feteşti, unde şoferii au un interval de timp rezonabil pentru a achita taxa. Astfel, ne dorim să extindem această abordare echitabilă şi în cazul rovinietei, oferind un interval de 24 de ore pentru plată, permiţându-le conducătorilor auto să rezolve rapid şi eficient orice neglijenţă neintenţionată.

Prin acest proiect de lege, reafirmăm angajamentul nostru de a susţine un cadru legal mai flexibil şi mai echitabil, care să încurajeze respectarea legii, fără a penaliza nejustificat cetăţenii. Această iniţiativă vine în sprijinul şoferilor de bună credinţă şi are la bază nevoia de a oferi soluţii corecte, adaptate realităţilor cotidiene”, spune Marian Cruşoveanu, deputat.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo