Connect with us
Descarcă aplicația

STIREA ZILEI

VIDEO – Continuă modernizarea la Spitalul Județean Baia Mare. Lucrările la ambulatoriu, aproape gata

Publicat cu

pe

Spitalul Județean Baia Mare își continuă dezvoltarea odată cu lucrările care sunt aproape gata în cadrului proiectului ”Modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat”.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, și conducerea spitalului au oferit joi, într-o conferință de presă, mai multe detalii despre acest proiect important.

”Intervențiile pe care le facem cu acest proiect sunt esențiale, este ultima bucată total nereabilitată din Spitalul Județean. Trebuie spus că ambulatoriul nu a fost închis pe perioada lucrărilor, se lucrează pe etape. Fiecare etapă se face ca și la UPU, cu pacienți în interior, adică nu se închid servicii medicale”, a spus Ionel Bogdan.

”Discutăm de o reabilitare de care era nevoie, discutăm de dotare cu aparatură și discutăm de înființarea de cabinete cu specializări medicale noi. Începând cu momentul în care vom da drumul cabinetelor noi, avem ramuri care nu se vor găsi din nou în județele limitrofe.

Pe o rază de trei județe, doar la noi se rezolvă se lucrurile pe linia cardiologiei intervenționale, pe linia neurochirurgiei și a altor specialități. Este un motiv în plus pentru care ne zbatem să aducem bani și să facem ce trebuie pentru spital.

Odată cu finalizara acestui proiect putem să spunem că pentru o perioadă bună de timp am închis problema aparaturii medicale în ambulator”, a spus managerul George Alexandru Oros. Alte declarații în video:

Proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea spațiilor din cele 3 locații în care funcționează ambulatoriul integrat al Spitalului de urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare:

Sediu central din str. George Coșbuc nr. 31,
Ambulatoriu de specialitate pentru sportivi, str. Gheorghe Marinescu nr. 3 și
Policlinica nr. 2, str. Progresului nr. 17

Obiectivele proiectului:

Înființarea a 5 specialități clinice noi, respectiv: neonatologie, anestezie și terapie intensivă, radioterapie, pneumologie infantilă și cardiologie infantilă
– dotarea specialităților paraclinice cu echipamente:
Analize de laborator: analizor automat pentru determinarea Vitaminei D și analizor urină pentru determinări de microalbuminurie,
Investigații cu radiații ionizante: Rx grafie digital cu 2 detectori și Rx grafie digital cu 2 detectori cu prindere în tavan și aparat osteodensitometru DEXA,
Investigații neiradiante: ecografe și ecodoppler,
– dotarea cu echipamente medicale, mobilier medical, mijloace de transport,
– reabilitarea/modernizarea spațiilor în care funcționează ambulatoriului integrat.

Lucrările de reabilitare și modernizare a celor 3 spații aferente ambulatoriului integrat sunt în faza finală, din punct de vedere al execuției lucrărilor stadiul este de 70% la sediul central, 85% la ambulatoriul de specialitate pentru sportivi și 100% la Policlinica 2.

Valoare totală proiect – 13.701.075,84 lei fără TVA.

La finalul conferinței s-a efectuat o vizită pe șantierul ambulatoriului. Detalii în video de mai jos:

Vlad HERMAN

Actualitate

YHP Logo