Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Indemnizația de creștere, în funcție de numărul copiilor. Alte noutăți

Publicat cu

pe

Românii nu mai fac copii. Iar dacă fac, nu mai mult de unul. Statul Român știe acest lucru și vrea acum să ia o serie de măsuri prin care românii să fie încurajați să facă mai mulți copii. Nu de alta, dar îmbătrânirea populației este tot mai evidentă și e nevoie de tineret.  Vorbim de o Propunere legislativă pentru modificarea art.2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor

Inițiatorii susțin că „procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 10 ani în urmă, remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice de 65 ani și peste. De asemenea, față de recensământul din 2011, România a pierdut 1,1 milioane locuitori”.

„Instituirea concediului și indemnizației pentru creșterea copilului, prin OUG 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, a determinat în anii 2006-2008 a îmbunătățire substanțială a situației demografice, fiind înregistrat un număr superior de nașteri. Din păcate, criza economico-financiară din perioada 2008-2011 a determinat o încetinire sau chiar stagnare a acestui proces. Prin prezentele intervenții legislative ne propunem să încurajăm rata natalității și stimularea familiilor tinere să aibă mai mult de un copil. Modificările propuse prevăd o majorare cu 25% a cuantumului indemnizației lunare pentru al doilea copil, iar pentru al treilea și pentru următorii cuantumul acestei indemnizații să se majoreze cu 35%. Propunem și o actualizare a cuantumului maxim al indemnizației, cu aproximativ 6%, aceasta neputând depăși valoarea de 9000 de lei, față de 8500 lei în prezent”, se precizează în respectivul proiect de lege.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo