Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI – Unde se duc voturile Dianei Şoşoacă?

Publicat cu

pe

Deși candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de Curtea Constituțională, ea va influența totuși cursa electorală, având în vedere că SOS România are un bazin de vot de peste 500.000 de susținători. Întrebarea cheie este cum se vor redistribui aceste voturi.

Strategii PSD cred că George Simion nu va putea prelua voturile SOS România din cauza ostilității dintre electoratul AUR și cel al Dianei Șoșoacă. Totuși, sondajele sugerează că Simion este o opțiune secundară pentru mulți votanți ai SOS România, ceea ce îi crește șansele de a ajunge în turul doi alături de Marcel Ciolacu, repetând scenariul Iliescu-Vadim Tudor din 2000. În acest context, Ciolacu ar deveni favorit pentru Cotroceni.

PNL și USR afirmă că o parte dintre votanții Șoșoacă ar putea migra spre George Simion, dar și spre Elena Lasconi, în timp ce Ciolacu, Ciucă și Geoană au mai puțină susținere din partea acestui segment. Pe fondul victimizării, Șoșoacă ar putea candida la alegerile parlamentare, vizând un scor de peste 5%, care ar asigura partidului ei mandate în Parlament.

Actualitate

YHP Logo