Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

AEP – Confiscare de 11 milioane de lei de la AUR

Publicat cu

pe

Site-ul de investigații Snoop a dezvăluit, în parteneriat cu ActiveWatch, că AUR a plătit în campania de la europarlamentare două milioane de euro pentru televiziune, presă scrisă și radiouri. Cea mai mare parte a sumei a ajuns la Realitatea Plus, post controlat de Maricel Păcuraru, cel care a împrumutat candidații AUR de la europarlamentare.

G4Media a informat că AEP a decis să nu returneze două milioane de euro către AUR după campania de la europarlamentare. Unii candidați au primit împrumuturi chiar de la Maricel Păcuraru, a precizat sursa citată.

„În cazul AUR, candidații au apelat la împrumuturi de la Maricel Păcuraru (n.r. – patronul Realitatea Plus). Păcuraru a dat împrumuturi totale de peste un milion de euro în campania AUR. Suma legală admisă ca împrumut era de 660.000 de lei, dar o persoană nu putea împrumuta mai mulți candidați. Din acest motiv suma nu a fost rambursată”, au dezvăluit surse care cunosc mecanismul rambursării pentru Hotnews.ro.

AEP a decis să nu ramburseze peste 11 milioane de lei (2.2 milioane de euro, n.red.) către Alianța pentru Unirea Românilor, după ce a descoperit că împrumuturile folosite în campanie depășeau pragul legal de 200 de salarii și proveneau de la aceeași persoană în mai multe cazuri.

De asemenea, Autoritatea a impus suplimentar și confiscarea a 11 milioane de lei de la AUR.

„Prima măsură impusă a fost că nu s-a rambursat suma de 11 milioane de lei. A doua măsură a fost că s-a confiscat suma care a făcut obiectul rambursării, că a fost o finanțare ilegală, împrumuturi multiple. Au cheltuit 11 milioane și nu îi mai primesc înapoi, dar și plătesc 11 milioane de lei. Pabuga lor este de 22 – 23 de milioane de lei”, au precizat surse din AEP pentru Hotnews.ro.

Partidele care depășesc pragul de 3% au dreptul la rambursarea sumelor cheltuite în campania electorală, dacă sunt respectate toate cerințele legale. În cazul AUR, au fost două probleme: o persoană a împrumutat mai mulți candidați, iar pragul de 660.000 de lei (200 de salarii minime) a fost depășit.

hotnews.ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo