Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ÎN OCTOMBRIE – Pensiile intră mai repede pe card

Publicat cu

pe

În luna octombrie 2024, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat o schimbare semnificativă în programul de plată a pensiilor. Această modificare îi vizează pe mai bine de două milioane de pensionari din țară.

În România, există două modalități principale prin care pensionarii pot primi pensiile: prin poștași sau prin transfer bancar pe card.

Metoda poștală este cea mai utilizată, în special în zonele rurale, unde poștașii încep să distribuie pensiile începând cu data de 2 a lunii și finalizează livrarea pe 14.

Pentru cei care primesc pensia pe card, aceasta este, de obicei, disponibilă în două zile specifice, anume pe 12 și 13 ale fiecărei luni.

„În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, subliniază Casa Națională de Pensii Publice pe site-ul său oficial.

În octombrie se schimbă data pensiei

Cu toate acestea, în luna octombrie 2024, programul va fi diferit din cauza unor circumstanțe specifice. În această lună, datele de 12 și 13 cad într-un weekend, respectiv sâmbătă și duminică.

„Acest lucru a generat o serie de întrebări din partea pensionarilor, care sunt curioși dacă pensia va fi virată pe 11 octombrie, vineri, sau pe 14 octombrie, luni.

Răspunsul dat de cei în măsură este că în luna aceasta, pensia va fi creditată pe card în data de 11 octombrie, vinerea, cu o zi înainte de termenul obișnuit. Această ajustare este menită să asigure continuitatea plăților pentru pensionari, fără a afecta programul acestora”, scrie stiripesurse.ro.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo