Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Băimărenii care nu își bagă mașina în curte ar putea fi taxați

Publicat cu

pe

Despre băimărenii care stau la case și care nu își bagă mașinile în curte, deși ar putea să o facă, s-a vorbit azi, pe finalul ședinței de Consiliu Local. Tot azi s-a spus că „dacă stai la casă, înseamnă că ai bani”, aici consilierul local respectiv referindu-se la faptul că băimărenii care stau la case și-ar putea permite să solicite ajutor, contra cost, pentru ridicarea deșeurilor vegetale pe care unii băimăreni le scot în stradă și de aici nu îi mai interesează ce se întâmplă.

S-a vorbit despre faptul că utilajele de deszăpezire nu își pot face treaba cum trebuie din cauza celor cărora le este lene să își parcheze mașina în curte. Ceea ce este și corect, asta ca și o opinie personală. Pentru că de multe ori, ca și șofer, vizibilitatea îți este obstrucționată de către unii care își parchează mașinile aiurea. Bun, dar ce te faci când fiecare membru al familiei are mașina proprie? Și nu încap toate în curte. Sunt probleme reale, unele care nasc nemulțumiri din partea băimărenilor care circulă cu bicicleta, care își plimbă copiii, din partea celor care sunt cu handicap și din partea altor șoferi. Ideea este că ai putea fi taxat pentru că ai parcat mașina pe domeniul public.

„Nu vezi că acum dacă îl pui să își curețe zăpada din fața casei, face scandal, nu sunt în stare să își ducă mașina în curte și eu când mă duc cu mașina de deszăpezire trebuie să ocolesc. Cumva Primăria Baia Mare și Poliția Locală trebuie să rezolve această problemă. Pentru că ăe străzile dintre case mașinile sunt și pe stânga și pe dreapta și când vrei să ridici gunoiul sau să deszăpezești nu poți să treci de ei. Cei de case ar trebui cumva îndemnați să își bage mașina în curte. În primul rând că blochează trotuarul și trebuie să mergi cu căruciorul cu copilul pe stradă și nu poți să treci. Am vorbit cu fostul primar ca să taxăm cum facem acum pe cei cu parcări dintre blocuri, acele parcări rezidențiale. Și în fața casei dacă parchezi e tot domeniul public. Ocupi domeniul public, plătești. Nu vrei, bagi mașina în curte”, s-a spus azi în ședința de Consiliu Local Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo