Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Fostul internaţional spaniol Andres Iniesta se retrage din activitate la 40 de ani

Publicat cu

pe

Andres Iniesta, fostul mijlocaș emblematic al FC Barcelona și al naționalei Spaniei, și-a anunțat marți retragerea după o carieră de 24 de ani, transmite Reuters.

Vizibil emoționat și în lacrimi, Iniesta a declarat: „Nu credeam că va veni această zi. Lacrimile sunt de mândrie, nu de tristețe.” Ultima echipă pentru care a jucat a fost Emirates Club din Emiratele Arabe Unite.

El a subliniat că își va continua cariera în fotbal ca antrenor: „Fotbalul este viața mea și va rămâne așa. Acum mă pregătesc să devin antrenor.”

Iniesta a fost un jucător-cheie pentru Barcelona și Spania în perioada lor de glorie, cu 131 de selecții pentru „La Roja”. A marcat golul decisiv în finala Cupei Mondiale din 2010 și a contribuit la câștigarea a două titluri europene.

După 674 de meciuri pentru Barcelona, unde a fost căpitan timp de trei sezoane, Iniesta a câștigat numeroase trofee, inclusiv 9 titluri de campion al Spaniei și 4 Ligi ale Campionilor.

În 2018, s-a transferat la echipa japoneză Vissel Kobe, iar Lionel Messi i-a adus un omagiu pe social media, numindu-l „un fenomen”.

Actualitate

YHP Logo