Connect with us
Descarcă aplicația

ECONOMIC

REZULTATE – Zeci de persoane vor fi angajate în urma Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Publicat cu

pe

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat vineri, 11 octombrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, între orele 09:00-12:00.

”Pentru această ediție, AJOFM Maramureș a contactat peste 150 de agenți economici, dintre care 21 au răspuns invitației, oferind un total de 311 locuri de muncă. Dintre acestea, 283 au fost pentru persoanele fără studii superioare, iar 28 pentru cei cu studii superioare.

În ceea ce privește participarea, au fost prezente 257 de persoane, dintre care 116 absolvenți. Aceștia au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu reprezentanții companiilor și au aplicat pentru diverse poziții. Angajatorii au selectat 104 persoane în vederea angajării, iar 31 dintre acestea au primit repartiții și urmează să fie angajate.

Din cei 31 de absolvenți angajați, doi au studii superioare și au fost angajați pe posturile de asistent manager și contabil. Celelalte 29 de persoane fără studii superioare s-au angajat în meserii diverse, precum: sudor, mecanic, lucrător comercial, confecționer, asistent medical, funcționar administrativ, ospătar, agent vânzări și muncitor necalificat la montare și asamblare”, informează AJOFM Maramureș.

Domeniile de activitate în care s-au angajat tinerii absolvenți:
-Lucrări de instalații electrice
-Fabricarea altor mașini și utilaje specifice
-Comerț cu ridicata de produse alimentare
-Fabricarea de mobilă
-Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă
-Restaurante
-Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

Persoanele selectate vor fi monitorizate de AJOFM Maramureș timp de o lună, pentru a evalua dacă au fost angajate sau au rămas persoane inactive.

Centrul Militar Județean Maramureș a oferit consultanță și informații tinerilor interesați de o carieră militară. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș a fost, de asemenea, prezent, oferind informații despre carierele disponibile în domeniul serviciilor de urgență, mai transmite AJOFM.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo