Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

WNBA – New York Liberty a restabilit egalitatea în finală

Publicat cu

pe

New York Liberty a egalat scorul în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet feminin (WNBA), 1-1, după ce a învins echipa Minnesota Lynx pe teren propriu, cu scorul de 80-66, duminică seara, potrivit AFP.

După înfrângerea din primul meci disputat joi la New York, Liberty a dominat al doilea joc de la început până la sfârșit, avându-le pe Betnijah Hamilton (20 de puncte) și Breanna Stewart (21 de puncte și 7 intercepții, un record pentru o finală WNBA) drept principale jucătoare.

Sabrina Ionescu, jucătoarea americană de origine română, a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

În ultimul sfert, Minnesota Lynx s-a apropiat la doar două puncte, însă gazdele au profitat de numeroasele erori și de lipsa de precizie a vedetei Napheesa Collier, care a reușit doar 16 puncte, sub media sa din acest sezon (26 puncte).

Sustinute de o arenă plină cu 18.000 de spectatori, un record, Liberty a pus presiune pe adversare, înscriind nouă puncte consecutive în ultimele trei minute ale meciului.

Minnesota Lynx vizează primul său titlu din 2017, care ar fi al cincilea din palmares, un record.

De cealaltă parte, New York Liberty nu a câștigat niciodată WNBA, deși a ajuns de cinci ori în finală, inclusiv anul trecut, când a fost învinsă de Las Vegas Aces, echipă pe care a eliminat-o în semifinale.

Meciul trei al finalei, care se desfășoară în sistem „cel mai bun din cinci partide”, va avea loc miercuri, în Minnesota.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo