Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Focul lui Sumedru. Avertismentul Gărzii Naționale de Mediu

Publicat cu

pe

Ne apropiem de “Focul lui Sumedru”, iar Garda Națională de Mediu vă reamintește că este interzisă incinerarea deșeurilor de orice fel în spații neautorizate, acest aspect fiind reglementat și sancționat de OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor.
Art 20,alin (5): “se interzice incendierea oricărui tip de deșeu şi/ sau substanță sau obiect”.  Art 62, alin (1), lit b): Următoarele fapte constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 30 000 lei la 45 000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 50 000 lei la 70 000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul încălcării dispozițiilor art. 11 şi art. 20, alin. (3)-(6)”. Totodată conform art. 66, alin (1), lit. e, constituie infracțiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă urmatoarele fapte atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănatații persoanelor nu poate fi neglijată: …. e) incedierea oricărui tip de deşeu şi/ sau substanță sau obiect”.
Art. 62.alin (2) Constatarea contravențiilor şi aplicarea sancțiunilor se realizează, dupa caz de comisari şi persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Gărzilor Forestiere, autorităților administrației publice locale, poliției locale, precum şi de către ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române, respectiv ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române , conform atribuțiilor stabilite prin normele juridice în vigoare”, precizează Garda Națională de Mediu.
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo