Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Ansamblul Folcloric „Berbeștenii”, la Tezaur Valah

Publicat cu

pe

Maramureșul va fi reprezentat la ediția cu numărul 4 a Festivalului Concurs Național de Etnografie și Folclor „Tezaur Valah” de cei de la Ansamblul Folcloric „Berbeștenii”. Evenimentul va avea loc duminică, 27 octombrie 2024, ora 16:00, la Centrul Cultural ”Sofia Vicoveanca” Vicovu de Jos, un eveniment cultural care reunește copii și tineri din toate zonele istorico-etnografice ale țării și din comunitățile istorice românești situate în afara granițelor României.

Programul anunțat de organizatori este:

11:00 | Repetiție cu orchestra
16:00 | Deschiderea oficială a festivalului
16:00 | PARTEA I  SOLIȘTI VOCALI
18:00 | PARTEA a II-a ANSAMBLURI FOLCLORICE
20:00| RECITALURI ARTIȘTI CONSACRAȚI
21:00 | GALA LAUREAȚILOR

„Participă concurenți din județele Suceava, Neamț, Iași, Botoșani, Vaslui, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Arad, Covasna, Brașov, Teleorman și din comunitatea istorică românească din nordul Bucovinei – regiunea Cernăuți, Ucraina. Juriul Festivalului este alcătuit din
Elise STAN, Maria MACOVEI, Costinel LEONTE, Ofelia-Felicia HARANGUȘ, Mihai HRINCESCU, Iurie LEVCIC și Eduard BRÎNZEI.  Începând cu ora 13:00, Primăria și Consiliul local Vicovu de Jos, împreună cu Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” vă invită să luați parte, într-o atmosferă de poveste, la TOAMNA VICOVEANĂ. Pe esplanada Centrului Cultural “Sofia Vicoveanca” din Vicovu de Jos, te așteaptă copiii de la Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu”, Școala Nr. 2 Vicovu de Jos cu o gamă variată de produse proaspete și gustoase specifice toamnei. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de către Fanfara Tradițională “Glasul Bucovinei” din Costișa și tinere talente locale”, anunță organizatorii.

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo