Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

A RENĂSCUT – Stațiunea-bijuterie din inima Maramureșului, e de nerecunoscut

Publicat cu

pe

Minunata stațiune balneo-climaterică Ocna Șugatag, e situată în pitoreasca Depresiune a Maramureșului, la doar 10 km de Vadu Izei. Cu o istorie ce se întinde până în anul 1360, această locație încântătoare vă așteaptă cu apele sale minerale renumite și cu peisaje de basm.

Ocna Șugatag primește cu brațele deschise turiști din întreaga lume, devenind cea mai căutată destinație din acest colț al țării. Aici, puteți să vă tratați afecțiunile reumatismale, să scăpați de astenie și surmenaj, precum și să combateți procesele inflamatorii cronice. Bucurați-vă de o escapadă autentică într-un loc unde vindecarea și relaxarea se îmbină în armonie cu frumusețea naturală.

În zona Ocna Șugatag poți vizita mai multe obiective turistice, care îți vor oferi cu siguranță o experiență unică.

Băile Ocna-Șugatag sunt situate la o altitudine de 490 m, înconjurată de vârfurile munților Țibleș-Gutâi. Aici, veți găsi o stațiune permanentă, parte din pitoreasca comună Ocna Șugatag, formată din patru sate și locuită de aproximativ 4.500 de oameni.

Băile sunt cunoscute pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale degenerative și a celor articulare, pentru afecțiuni neurologice periferice precum parezele și sechelele după polineuropatii, precum și pentru afecțiunile ginecologice. La Baza de Tratament din Ocna Șugatag, puteți beneficia de băi calde în cadă, terapie cu curent electric, hidroterapie, termoterapie, expunere la aer și soare (aerohelioterapie) și masaj medical

În Ocna Șugatag dispui de mai multe locuri de cazare, de la hoteluri la pensiuni. O opțiune în acest sens este „Maramureș Plai cu Flori”. Și Pensiunea Teleptean este o opțiune bună. Aceasta dispune de bazine cu apă sărată și dulce, într-o piscină interioară. Mai mult, aici te poți bucura de preparate tradiționale alese, cu un gust deosebit.

Și Hotel Salina oferă posibilitatea tuturor turiștilor din Ocna Sugatag să se relaxeze la piscina cu apă sărată și încălzită din interiorul hotelului.

În Ocna Șugatag se poate ajunge pe șosea urmând drumul național DN18 care leagă Baia Mare de Sighetu Marmației sau pe calea ferată până în gara din orașul Sighetu Marmației de unde se pot lua mijloace auto pana în stațiune, precizează evz.ro.

Actualitate

YHP Logo