Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ACHIZIȚIE – Armata României vrea să cumpere ″Soldatul Viitorului″

Publicat cu

pe

Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să cumpere un sistem integrat hardware-software de comunicare, comandă, orientare și management de misiune în vederea ″digitalizării″ operațiunilor trupelor românești de infanterie, în cadrul unui proiect de dezvoltare IT denumit ″Soldatul Viitorului″, relevă date analizate de Profit.ro.

Instituția a lansat deocamdată o consultare cu jucătorii din domeniu pentru a vedea ce produse de acest tip sunt disponibile pe piață și dacă satisfac nevoile Armatei române, cât costă și care sunt termenele și condițiile de livrare. Ulterior, se are în vedere organizarea unei proceduri de achiziție publică.

″Această soluție va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului ″, strict din perspectiva domeniului comunicații și tehnologia informației, cu aplicabilitate la nivelul unei structuri standard de tip grupă infanterie″, se menționează în documentația consultării.

Astfel, sistemul integrat vizat de MApN va include echipamente pentru 9 soldați, 1 comandant și 1 administrator de sistem: telefoane inteligente, căști audio cu microfon, unități de control, camere video mobile, precum și tablete (doar pentru comandant și administrator).

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo