Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ACȚIUNE DE SALVARE – Încă doi ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului

Publicat cu

pe

Doi cetateni ucrainieni, barbati de 40 si 42 ani care au trecut ieri frontiera au sunat la 112 si au anuntat ca sunt rataciti si nu reusesc sa se orienteze pentru a cobori din munte, sunt echipati dar fara hrana si doar cu o sticla de apa si solicita ajutorul pentru a putea fi extrasi si evacuati.
„Un echipaj al Salvamont Maramures a pornit spre sediul Politiei de Frontiera unde a făcut jonctiunea cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte.
In M-tii Maramuresului pe alocuri zapada depaseste 1metru – 1metru si jumatate si singura posibilitate de deplasare este fie pe schiuri de tura sau snowmobil pentru zapada adanca dar la baza muntelui stratul e subtire si pe alocuri zona e cu acces dificil datorita noroiului mare si a apei care curge de pe versanti.
Locatia ucrainienilor a fost identificata, colegii de la STS Maramures reusind sa puna la dispozitia echipelor de salvare coordonatele acestora”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.
Dupa mai bine de 6 ore si jumatate de urcat salvatorii montani au ajuns la cetatenii ucrainieni, ducându-le hrana, batoane proteice si apa. A urmat coborarea pana in locul in care este pozitionata masina de interventie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate