Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ACȚIUNE DE CONTROL – Elevi depistați prin baruri

Publicat cu

pe

Direcția Poliția Locală Baia Mare a desfășurat, în cursul zilei de joi, 25 aprilie a.c. în intervalul orar 08:15 – 13:00, o nouă acțiune comună de control sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Au participat polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, inspectori școlari, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș, prin această acțiune dorindu-se prevenirea și combaterea consumului de droguri și substanțe psihotrope, prevenirea și combaterea absenteismului.

„Totodată a fost verificată și respectarea interdicției de a comercializa băuturi alcoolice, băuturi energizante sau produse din tutun minorilor (elevilor) de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică și care funcționează în proximitatea unităților de învățământ, respectiv Colegiul Național „Gh. Șincai”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul „C.D.Nenițescu”, Școala Gimnazială „Petre Dulfu” și Colegiul de Arte Baia Mare.

În urma controlului efectuat s-au depistat și identificat 32 de elevi care se aflau în afara unităților de învățământ verificate, în barurile și cafenelele din proximitatea școlilor/liceelor, fiind de asemenea verificați și 9 agenți economici fără a fi constatate încălcări ale dispozițiilor legale de către aceștia. Inspectorii școlari care au participat la această acțiune vor înainta datele de identificare ale elevilor depistați în baruri, conducerii unităților de învățământ la care elevii în cauză urmează cursurile, spre a fi dispuse măsuri necesare”, a anunțat Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate