Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Acțiune de salvare a unui ucrainean blocat deasupra unei cascade

Publicat cu

pe

După ce ieri dimineață, în timpul lucrărilor de reamenajare a unor trasee în Munții Maramureșului salvatorii montani ai SPJ salvamont Maramures au găsit un ucrainean rătăcit într-o zonă cu acces dificil, ajutându-l să coboare muntele, jos la baza muntelui fiind preluat de autoritățile competente de azi noapte salvatorii montani se află într-o nouă acțiune de cautare – salvare a altui ucrainean.
Potrivit Salvamont Maramureș, ucraineanul se află de mai bine de 3 zile și nopți pe drum, fără hrană, obosit și fără a avea posibilitatea de a se orienta.
„Apelul venit prin 112 a mobilizat echipa Salvamont Maramures care impreuna cu echipa Politiei de Frontiera Valea Viseului vor urca sus in munte pentru a-l cobori pe ucrainean care in acest moment este blocat deasupra unei cascade intr-o prapastie de peste 200 metri.
Vom reveni cu amanunte.”, arată Salvamont Maramureș.
ACTUALIZARE „Ucraineanul a fost găsit. La el a coborât un salvator montan, care i-a dus alimente și ceai cald. I-a acordat primul ajutor ucraineanul fiind extenuat, ușor hipotermic și în imposibilitatea de a se mai deplasa. Salvatorul montan coborât in prăpastie a anunțat echipele de salvare că datorită configurației zonei extragerea terestră este imposibilă din acel loc. În momentul în care vor exista condiții de zbor se va solicita elicopterul pentru a-l extrage”, anunță Salvamont Maramureș.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo