Connect with us

ACTUALITATE

ACUM ÎN MARAMUREȘ- Acțiune de salvare a unui ucrainean aflat pe munți de 3 zile

Publicat cu

pe

O nouă acțiune de căutare-salvare a unui ucrainean derulată chiar în aceste momente de către echipele Salvamont Maramureș. Acțiunea se derulează în Munții Maramureșului pentru recuperarea și evacuarea unui cetățean ucrainean de 27 ani, aflat pe munte de 3 zile, extenuat, fără hrană și apă și care a solicitat ajutor.
„Salvatorii montani vor face jonctiunea cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte structura a ITPF Sighetu Marmatiei si se vor deplasa impreuna la caz, deplasare care datorita terenului accidentat si lipsei accesului auto va dura cateva ore bune”, arată Salvamont Maramureș.
„Salvatorii montani impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera au ajuns la cetateanul ucrainean. Acesta esfe deshidratat, nemancat si acuza dureri la membrele inferioare care il pun in dificultate de a se mai deplasa.
Avand in vedere ca evacuarea terestra in aceste conditii ar putea dura pana la 10 – 12 ore s-a luat decizia de a se solicita elicopterul. Echipajul elicopterului SMURD de la POA Targu Mures au confirmat sprijinul pentru executarea misiunii iar timpul aproximativ este de 1h si 30 min pana la predarea cetateanului ucrainean la echipajele medicale in localitatea Viseul de Sus”, a spus Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate