Connect with us

ACTUALITATE

ACUM – Trei ucraineni aflați de câteva zile în munți au cerut ajutor

Publicat cu

pe

O nouă acțiune de căutare-salvare desfășurată de salvatorii montani în Munții Maramureșului pentru recuperarea unor ucraineni fugiți din calea războiului. De data aceasta acțiunea, care este în plină desfășurare, are loc în zona Repedea.
„Apelul venit prin 112 ne-a informat despre faptul ca sus in munte 3 cetateni ucrainieni aflati de cateva zile in deplasare sunt extenuati, avand si probleme medicale si solicita ajutor de urgenta. La caz se deplaseaza 2 echipe de salvatori montani impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub munte din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei”, arată Salvamont Maramureș.
ACTUALIZARE „Cei trei cetățeni ucrainieni, unul de 49 ani și ceilalți doi de 29 ani au fost găsiți. Au spus că se aflau de 3 nopti în munți. Starea de sănătate este bună și li s-au dat alimente și apă, iar ulterior au fost coborâti până în localitatea Poienile de sub Munte. Au fost preluati de autoritatile competente. Actiune incheiata. Salvatorii montani s-au retras la baza dupa actiunea care a durat mai bine de 4 ore”, arată Salvamont Maramureș.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate