Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ADI DEȘEURI – Drusal vrea prețuri mai mari pentru serviciul de colectare

Publicat cu

pe

Am putea plăti mai mult ca până acum pe gunoaie. ADI Deșeuri Maramureș a anunțat la începutul acestei luni că operatorul de colectare Drusal a depus la ADIGIDM Maramureș o solicitare de modificare a tarifelor de colectare deșeuri reziduale și deșeuri reciclabile.
„Dorința operatorului este ca tariful pentru colectarea deșeurilor reziduale să fie de 333, 97 de lei/to, iar pentru colectarea deșeurilor reciclabile utilizatorii să plătească serviciul la un tarif de 1037,85 de lei/to. Suntem în procedura de analiză a solicitării Drusal, în condițiile impuse de lege. Am înaintat deja niște întrebări de clarificare, la care operatorul are termen de 30 de zile ca să răspundă. N-au lămurit în solicitarea de majorare a prețului câteva aspecte, obligatorii din punctul de vedere al legii. În funcție de datele puse la dispozitie de operator vom înainta un punct de vedere către fiecare primărie din Zona 1 de colectare. Aprobarea tarifelor se face în AGA a ADIGIDM, în baza mandatului oferit de fiecare consiliu local în parte reprezentantului său în AGA”, a declarat directorul executiv al ADIGIDM, Romeo Dobocan.
Acesta a mai precizat că creșterea solicitată de Drusal, raportat la actualele tarife de colectare este de 150% pentru fracția reziduală și peste 200% pentru fracția reciclabilă.
Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo