Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ADIO CAMPIONAT MONDIAL! – România a pierdut categoric returul barajului cu Cehia

Publicat cu

pe

România nu a reușit să producă surpriza și a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin 2025, care se va desfășura în Croația, Norvegia și Danemarca.

Cehia s-a dovedit a fi, până la urmă, un adversar mult prea puternic pentru tricolori în meciurile de baraj pe care le-au disputat.

Așa cum era de așteptat, avantajul de un gol luat de România în turul de la Baia Mare, 31-30 (18-14), s-a dovedit a fi unul foarte subțire și a fost anulat rapid de adversari, care în returul jucat azi la Brno conduceau deja cu 6-1, în min. 12. În continuare băieții antrenați de George Buricea s-au chinuit în atac să arunce la poartă, iar atunci când au făcut-o l-au învins foarte greu pe portarul lui THW Kiel, Tomas Mrkva (17 intervenții, 54,48%).

Din păcate, jucători de la care se aștepta mult, Andrei Buzle, Demis Grigoraș, Călin Dedu sau Daniel Stanciuc, au avut o evoluție foarte modestă tocmai când era mai mare nevoie de ei. De fapt, notă de trecere ar putea primi doar portarul Dan Vasile (10 intervenții, 40%).

De partea cealaltă, Matej Klima (9 goluri) a pătruns aproape nestingherit prin apărarea României și a ratat doar două aruncări.

Cehia – România 29-20 (15-9)

România: Iancu (2 intervenții), D. Vasile (10 intervenții) – Drăgan 5/6, Nistor 4/7, G. Ilie 3/5, Grigoraș 2/7, Ungureanu 2/2, Stanciuc 1/4, Al. Andrei 1/3, C. Dedu 1/5, Buzle 1/3, Nagy, Racoțea 0/1, L. Caba, Dumitrana, Căbuț 0/1. Selecționer George Buricea.

Marius CÎMPIAN

foto arhivă FRH

 

Actualitate

YHP Logo