Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Agresiuni sexuale în școli. Ce spune Inspectoratul Școlar Maramureș

Publicat cu

pe

Agresiunile sexuale din școli sunt tot mai frecvente, lucru care dă motive de îngrijorare. În Maramureș în fiecare an am avut astfel de situații, cea mai recentă fiind cea a unui profesor de la Racoviță Baia Mare care a ajuns pentru 30 de zile după gratii pentru agresiune sexuală.

Situația este una care nu face cinste învățământului din Maramureș, însă este una care naște niște semne de întrebare legate de profesorii care activează în sistemul de învățământ din județ.

„Este o situație tristă, din păcate. Văd că nu trecem un an fără să avem un incident de acest gen. Noi am fost informați imediat ce școala a avut știință de incident, în 27 iunie. Doamna director a fost aici, am luat împreună Ordinul 6235 din 2023 cu privire la managementul pentru cazurile de violență, la punctul 6 al procedurii scrie clar ce avem de făcut. Școala a respectat întocmai ordinul, procedura și am înștiințat toate instituțiile care au în competență rezolvarea acestor gen de situații. În urma acestor sesizări am ajuns la situația actuală, când domnul a fost dus în arest.

Am mai avut o situație, anul trecut, tot așa, spre vară la Sighet. Acolo nu știu dacă justiția a finalizat procedura de investigație. Vom suspenda contractul de muncă dacă va exista o hotărâre judecătorească în acest sens, școala începuse procedura de cercetare disciplinară, conform Legii 198. Nu îmi explic de ce acest gen de situații reapar în sistemul de educație, nu numai la noi în județ, fiind un lucru întâlnit și în țară. Sunt tot felul de deficiențe care permit ca să intre în învățământ astfel de personaje. Noi, ca dascăli, nu avem voie să ne lăsăm prinși în astfel de capcane, exclus așa ceva. Trebuie să fim total verticali și nu putem să ne implicăm în astfel de situații”, spune, pentru 24news.ro, inspectorul școlar general al ISJ Maramureș, Mihai Pop.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate