Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AGROMETEO – Cum stă Maramureșul la culturile de grâu și porumb

Publicat cu

pe

Serviciul Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a dat publicității informații legate de aprovizionarea cu apă a solului la culturile de grâu de toamnă și porumb. Astfel, la data de 05 Iunie 2024, în cultura grâului de toamnă, gradul de aprovizionare cu apă, pe adâncimea de sol 0-100 cm prezintă valori satisfăcătoare și apropiate de optim în Maramureș și Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Banatului, local nordul și sudul Olteniei, estul și sudul Dobrogei, sudul, izolat sud-vestul Munteniei, estul Moldovei.
„Rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică) pe suprafețe extinse din Moldova, Dobrogea și Muntenia, local în centrul și estul Olteniei, estul și sudul Transilvaniei, izolat nord-vestul Banatului. Conținutul de apă din sol, în cultura de porumb, pe profilul 0-100 cm prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) în Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogei și a Munteniei, local în centrul și estul Olteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul și vestul Crișanei, nord-estul, vestul și izolat nord-vestul Banatului.
Rezerva de umiditate se situează în limite satisfăcătoare și apropiate de optim, pe suprafețe agricole extinse din Transilvania, local în estul, centrul, vestul și nord-vestul Moldovei, sudul și estul Dobrogei, sudul și nordul Olteniei, vestul și sudul Crișanei, sudul, izolat sud-vestul și nordul Munteniei, nordul Banatului”, precizează Serviciul Agrometeorologie din cadrul ANM.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate