Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

AI – Meta a lansat Llama 3.1, cel mai amplu model al său de AI

Publicat cu

pe

Meta a anunțat marți lansarea Llama 3.1, unul dintre cele mai mari modele open-source disponibile. În ceea ce privește performanța, Meta afirmă că acest model depășește GPT-4o și Claude 3.5 Sonnet de la Anthropic. De asemenea, Meta extinde asistentul AI bazat pe Llama în mai multe țări și limbi, inclusiv franceză, germană, hindi, italiană și spaniolă, și adaugă o funcție care poate genera imagini bazate pe înfățișarea unei persoane.

Llama 3.1 are 405 miliarde de parametri și a fost antrenat folosind peste 16.000 de unități de procesare grafică Nvidia H100. Deși Meta nu a dezvăluit costul dezvoltării programului, susține că cheltuielile au fost cu 50% mai reduse comparativ cu GPT-4o al OpenAI.

O nouă funcție, denumită sugestiv „Imagine Me”, scanează fața utilizatorului prin camera telefonului, permițându-i acestuia să își insereze chipul în imagini generate de AI. Prin utilizarea acestei metode, în loc de fotografiile din profil, Meta speră să evite problemele legate de deepfakes.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, estimează că noul model lingvistic va deveni cel mai utilizat asistent până la sfârșitul anului, depășind ChatGPT. Începând cu această săptămână, Llama 3.1 va fi disponibil mai întâi prin WhatsApp și site-ul Meta AI în SUA, urmat de Instagram și Facebook.

Fiind un model open-source, Meta colaborează cu peste 20 de companii, inclusiv Microsoft, Amazon, Google, Nvidia și Databricks, pentru a ajuta dezvoltatorii să implementeze propriile versiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo