Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AJUTOR – Ajutorul de deces este mai mare în 2023

Publicat cu

pe

Ajutorul de deces este oferit atunci când o persoană pensionată sau asigurată pleacă din rândul celor vii. Un astfel de ajutor, de valoare mai mică însă, este oferit și în cazul în care persoana decedată face parte din familia unui pensionar sau a unui asigurat. În astfel de situații, persoana decedată nu trebuie să dispună numaidecât de calitatea de asigurat sau pensionar.

Începând cu data de 1 ianuarie, acest ajutor de deces a fost majorat, continuându-și deci trendul ascendent din ultimii ani.

Dacă în 2022 statul român oferea suma de 6.095 de lei ca ajutor pentru înmormântarea unei persoane pensionare sau asigurate, începând cu acest an suma a fost crescută la 6.789 de lei.

După cum bine spuneam și la începutul acestui articol, dacă persoana decedată făcea parte din familia unei persoane cu calitatea de pensionar sau asigurat, atunci ajutorul de deces va fi mult mai mic. Cu toate acestea, a fost înregistrată o majorare și în ceea ce privește acest ajutor de deces. Prin urmare, dacă în 2022 ajutorul de deces avea o valoare de 3.048 de lei, în acest an statul va oferi suma de 3.395 de lei.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo