Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI FRANȚA – Macron – 28,1 la sută, Le Pen – 23,3 la sută

Publicat cu

pe

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron (LREM) a obţinut 28,1 la sută din totalul voturilor la alegerile de duminică, iar Marine Le Pen (RN, extremă dreapta) a obţinut 23,3 la sută, conform estimărilor Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions.

Emmanuel Macron le-a mulţumit candidaţilor care au anunţat că îl vor vota în al doilea tur.

“Încrederea voastră mă onorează şi mă obligă. Puteţi conta pe mine pentru a pune în practică acest proiect de progres, deschidere şi independenţă a Franţei, pe care l-am apărat în timpuul campaniei. Îi salut pe toţi candidaţii prezenţi în primul tur. Mulţumesc pentru că îi aplaudaţi. Ştiu dezamăgirea candidaţilor şi sunt candidaţi cărora vreau să îi menţionez. Le mulţumesc lui Anne Hidalgo, Yannick Jadot, Valerie Pecresse şi Fabien Roussel, care mi-au arătat susţinerea în această seară”, a afirmat el.

“Nimic nu este jucat. Dezbaterea din perioada următoare este decisivă petnru ţara noastră şi pentru Europa. Eu vreau o Franţă care luptă împotriva separatismului islamist, dar nu o Franţă care îi împiedică pe musulmani şii pe evrei să mănânce conform religiei lor. Vreau o Franţă care este parte a unei Europe puternice, nu o Franţă care are ca aliaţi doar populişti şi xenofobi”, a mai spus Macron.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate