Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ALEGERI – Ionel Bogdan: ”După 9 iunie mă voi ocupa prioritar de problemele din cartierele uitate ale municipiului Baia Mare”

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la Primăria Baia Mare, Ionel Bogdan, a revenit în Ferneziu, Firiza, Lunci și Blidari pentru a dialoga cu cetățenii și a vedea care sunt lipsurile din aceste zone.

Ionel Bogdan spune că după 9 iunie se va ocupa de problemele din cartierele uitate ale municipiului Baia Mare.

”Am revenit alături de colegii mei în Ferneziu, Firiza, Lunci și Blidari, zone ignorate de administrația publică locală dintotdeauna. Au venit cu mine consilieri locali, județeni, candidații noștri la Consiliul Local și cel județean, parlamentari și secretari de stat, dar și colegi de la tineret. Dialogul dintre noi și cetățeni îl consider elementar pentru administrația corectă, bazată pe comunicare și soluții aplicate pe nevoile comunității. Așa văd eu că poate evolua orașul nostru, împreună și pentru cetățeni, dezvoltare prin fonduri europene, în paralel cu rezolvarea problemelor istorice care ne frământă.

Pe Lunci sunt multe nevoi, atât din punct de vedere al infrastructurii edilitare, cât și sociale. Este nevoie de un cabinet medical, o farmacie și alte facilități vitale pentru cetățeni, să nu fie nevoiți să străbată tot orașul. Puntea de peste rău trebuie reabilitată, să fie trainică și demnă de un municipiu reședință de județ, dar mai ales sigură pentru cei care trec pe acolo zilnic. Am colectat probleme și din zona străzilor Hija – Haiducilor: transportul școlar este o necesitate, e nevoie de un loc de joacă și teren de sport, să oferim și adolescenților o opțiune de petrecere a timpului liber în mod constructiv. Rețeaua de gaz trebuie să fie extinsă și aici, reabilitarea drumurilor este și ea prioritară, iar prezența poliției locale constant, o necesitate.

Pe strada Hornului din Ferneziu sunt clădiri dezafectate date în chirie pentru 76 de lei pe lună. Le cade acoperișul în cap locatarilor, este igrasie, nu sunt condiții de trai. Trebuie să găsim soluții și pentru aceștia, mai ales că sunt foarte mulți copii care locuiesc în aceste condiții. În Firiza, pe lângă celelalte probleme majore, oamenii se plâng despre lipsa rețelei de gaz, în contextul în care deși au pădurea aproape, plătesc 300 de lei/metru ster de lemn și li se permite să taie numai în luna decembrie când lemnele deja sunt ude, nu ard.

Extinderea rețelei de gaz în aceste zone din oraș reprezintă o prioritate pentru mine, între timp, vom căuta soluții pentru a sprijini localnicii să își procure lemnul vara, nu la început de iarnă și poate chiar să le fie oferită o reducere la tariful actual, ținând cont de situația economică. După 9 iunie mă voi ocupa prioritar de problemele din cartierele uitate ale municipiului Baia Mare, unde administrația locală a oferit atenție numai în perioade electorale și a efectuat mai mult cârpeli. În 9 iunie, împreună cu colegii mei și cu băimărenii vom pune Baia Mare pe primul loc!”, a spus Ionel Bogdan.

24NEWS

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate