Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI – Liderii de filiale PNL, obligaţi să candideze a şefia CJ sau la primăria municipiului reşedinţă de judeţ

Publicat cu

pe

Liderii de filiale ale PNL vor fi impuși să candideze fie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fie pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ. O decizie a Biroului Politic al PNL stipulează că cei care obțin un scor sub cel al filialei pierd susținerea politică pentru eventuala candidatură la alegerile parlamentare. De asemenea, conducerea filialelor județene clasate în ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare va fi dizolvată conform aceleiași hotărâri.

Primul punct al deciziei luate la sfârșitul lunii ianuarie prevede că președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean sau pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.

Potrivit aceleiași decizii, candidații la funcția de președinte al CJ sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ care obțin un scor politic sub cel al filialei județene/municipale nu vor mai beneficia de sprijinul partidului pentru o posibilă candidatură la alegerile parlamentare.

Decizia mai prevede că conducerile filialelor județene clasate pe ultimele 10 locuri în rezultatele alegerilor europarlamentare din 2024 vor fi dizolvate, iar în stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației maghiare. Această hotărâre a fost semnată de președintele Nicolae Ciucă și de secretarul general Lucian Bode.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate