Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI UNGARIA – Alegerile cruciale din Ungaria se joacă

Publicat cu

pe

Întreaga lume urmărește cu interes rezultatul alegerilor parlamentare din Ungaria, care vor avea duminică, 3 aprilie. Mizele sunt naționale, regionale, și având în vedere colaborarea regimurile autocrate din lume, alegerile ungare comportă și o simbolistică mai largă, internațională. 

În alegerile parlamentare din 3 aprilie principalii competitori sunt: coaliția FIDESZ-KDNP aflată la guvernare din 2010, condusă de premierul în exercițiu Viktor Orbán, și „În unitate pentru Ungaria!” -coaliția compusă din 6 partide de opoziție Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), Momentum (Mişcarea Momentum), LMP (Politica poate fi şi Altfel), Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi DK – Demokratikus Koalíció (Coaliţia Democratică), avându-l ca lider pe Péter Márky-Zay.

Alături de aceste două blocuri de partide, mai merită de menționat alte două formațiuni care au intrat în competiție Partidul Mi Hazánk (Patria Noastră) și Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Partidul Câinelui cu Două Cozi).

Parlamentul din Ungaria are 199 de deputați, 106 aleși în sistem uninominal, într-un singur tur, și  93 aleși pe liste naționale.

Din 2011, FIDESZ a creat un sistem politic prin care și-a creat avantaje de sistem, care deformează orice competiție electorală, participanții neavând șanse egale, precizează G4Media.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate