Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ALERTĂ GLOBALĂ! – Gripa aviară prezintă o amenințare tot mai mare pentru oameni

Publicat cu

pe

Există o alertă la nivel mondial din cauza gripei aviare. Deși virusul nu se transmite încă de la om la om, există riscul ca oamenii să se infecteze de la animalele bolnave. Până în prezent, boala a avut o rată a mortalității de 52%.

Cercetătorii de vârf de la Organizația Mondială a Sănătății au făcut un apel urgent pentru o vigilanță sporită și pregătire. Motivul? Gripa aviară H5N1 se răspândește rapid în Statele Unite și prezintă o amenințare tot mai mare pentru oameni.

Dr. Jeremy Farrar, un medic cercetător britanic și director general al Organizației Mondiale a Sănătății în 2023, a subliniat la Geneva că faptul că H5N1 se răspândește la mamifere, inclusiv la vaci, este extrem de îngrijorător și sugerează că virusul este în căutare de noi gazde și se apropie de oameni.

Deși virusul nu se transmite încă de la om la om, experții avertizează că această posibilitate nu poate fi exclusă. Rata de mortalitate a H5N1 este de 52% la oameni, ceea ce îl face extrem de periculos.

De la 2003, au fost raportate 889 de cazuri umane și 463 de decese din 23 de țări, ceea ce explică această rată de mortalitate considerabilă.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate