Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ANALIZĂ – Exporturile României ar putea trece, în acest an, de graniţa de 100 de miliarde de euro

Publicat cu

pe

România are toate șansele să atingă, în acest an, pragul de 100 de miliarde de euro la capitolul exporturi, conform unei analize realizate de Moneycorp România. Majoritatea exporturilor vor fi direcționate către Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria. În primele cinci luni ale acestui an, exporturile firmelor românești au însumat 38,5 miliarde de euro. În 2023, România a exportat bunuri în valoare de 93 de miliarde de euro.

Conform datelor statistice anunțate de INS, în primele cinci luni din acest an, exporturile au totalizat 38,5 miliarde de euro, iar previziunile indică faptul că, la sfârșitul primului semestru, s-ar putea ajunge la 50 de miliarde de euro.

Cele mai mari volume de exporturi au fost înregistrate la mașini și echipamente de transport (47,1%) și alte produse manufacturate (29,6%).

Din totalul exporturilor, 72,7% au fost către țările Uniunii Europene, valoarea schimburilor intra-UE27 de bunuri fiind de 28 miliarde de euro.

În afara Uniunii Europene, România a exportat bunuri și servicii în valoare de 10,537 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 27,3% din totalul exporturilor.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo