Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ANALIZĂ – SUA și Germania sunt principalele țări, alături de Ungaria și Slovacia, care se opun și încetinesc astfel aderarea Ucrainei la NATO

Publicat cu

pe

Statele Unite și Germania, alături de alte țări NATO, manifestă scepticism față de aderarea Ucrainei la alianță în contextul conflictului continuu cu Rusia, potrivit unor oficiali și diplomați citați de Politico sub anonimat.

În cadrul „Planului Victoriei,” președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat o invitație imediată pentru aderare, însă a recunoscut că acest pas va putea fi realizat doar după încheierea războiului, subliniind importanța acestui demers pentru securitatea Ucrainei.

Îngrijorările cu privire la escaladarea conflictului și implicarea directă a NATO în război au fost exprimate public de cancelarul german Olaf Scholz, care a reiterat că este vital ca alianța să evite transformarea războiului într-o catastrofă globală.

De asemenea, Ungaria și Slovacia se opun ferm aderării Ucrainei, invocând relațiile lor cu Rusia și riscul unui conflict global, în timp ce țările occidentale continuă să evalueze implicațiile politice și militare ale unei eventuale extinderi a NATO.

Actualitate

YHP Logo