Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Angajatorii vor plăti taxe salariale mai mici. Care sunt condițiile

Publicat cu

pe

În fapt vorbim de o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care a fost înregistrată recent la Senat.
Inițiatorii susțin că prin prezenta initiativă legislativă se propun o serie de completari în Codul Fiscal, și anume scutirea de la plata impozitului pentru veniturile din salarii și cele asimilate salariilor, p0recum și a contribuțiilor aferente, timp de 24 luni, a persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor pentru prima dată pe piața forței de muncă, aferente salariului minim brut pe țară.

Se mai cere prin acest proiect de lege scutirea de la plata impozitului pe venit pentru elevii, ucenicii și studenții care obțin venituri din salarii si asimilate salariilor, respectiv scutirea de la plata contributiilor de sănătate și reducerea a celor sociale pentru elevii, ucenicii și studenții care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor in regim de lucru cu norma parțială.

„Tinerii, fie ei șomeri sau nu, au nevoie de măsuri active de încurajare a participării pe piața forței de muncă, de la măsuri menite să îi pregătească mai bine, cum ar fi stagiile de ucenicie sau internship-urile, la măsuri fiscale de scutire de taxe și contribuții, la măsuri fiscale pentru angajatori. De asemenea în anul 2022, peste 18.000 de tineri (persoane până în 24 de ani) au părăsit România definitiv, cu 6.000 mai mult decat în 2021. Peste 50% dintre dintre ei pleaca din motive economice (nivelul de trai scăzut – 31,l%. lipsa locurilor de munca – 21,8%”, se arată în Expunerea de motive la acest proiect de lege.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo